Alle collectiesBoekingsbeheer
Hoe voer ik geavanceerde passagiersgegevens (API) in voor mijn boeking?
Hoe voer ik geavanceerde passagiersgegevens (API) in voor mijn boeking?

Zoek uit hoe u API voor uw boeking kunt indienen

Michael avatar
Geschreven door Michael
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Sommige van onze veerbootpartners vereisen nu wettelijk geavanceerde passagiersinformatie (API). Deze informatie moet online worden ingevoerd voordat u op reis gaat, anders kan u de toegang tot de boot worden geweigerd.

Moet ik geavanceerde passagiersinformatie (API) indienen?

Als u met een van de volgende veerbootpartners reist, moet u geavanceerde passagiersgegevens (API) online invoeren voordat u op reis gaat:

• Brittany Ferries

• DFDS Zeewegen

• Eurotunnel Le Shuttle

• P&O Veerboten

Als u met een andere ferrypartner reist, hoeft u de API (Advanced Passenger Information) niet online in te dienen. U wordt naar de API gevraagd in de haven wanneer u incheckt.

Hoe geavanceerde passagiersinformatie (API) toe te voegen

1. Verzamel de volgende informatie en documenten:

1. Uw ferrypartner boekingsnummer (bijv. DFDS Seaways: 21234567)

2. Paspoort of andere in aanmerking komende reisdocumenten voor alle passagiers op uw boeking

2. Laad het relevante API-formulier (Advanced Passenger Information) met behulp van de volgende koppelingen:

3. Log in op het API-formulier (Advanced Passenger Information) met het ferrypartner boekingsnummer en de achternaam van de hoofdpassagier.

4. Voeg de vereiste informatie voor elke passagier toe (inclusief volledige naam, documentnummer, nationaliteit, land van afgifte van het document, vervaldatum van het document, geboortedatum en geboorteplaats).

5. Bekijk zorgvuldig de informatie voordat je deze indient.

Veelgestelde vragen over geavanceerde passagiersgegevens (API):

Hoe weet ik of mijn API is ingediend?

Zodra u uw API hebt ingediend, zou u een bevestiging op het scherm moeten ontvangen dat het is gelukt. U kunt de status van uw API controleren door het proces te herhalen of door contact met ons op te nemen en op 'Praat met een persoon 👤' te klikken om verbinding te maken met een agent.

Moet ik Advanced Passenger Information (API) opnieuw indienen?

U hoeft Geavanceerde passagiersgegevens (API) alleen opnieuw in te dienen als:

• U hebt een retourboeking en u reist met een andere ferrypartner voor uw terugreis. Als u bijvoorbeeld heen reist met Eurotunnel Le Shuttle en terug met P&O Ferries, moet u bij beide Advanced Passenger Information (API) indienen.

• U hebt een nieuwe passagier toegevoegd aan uw boeking. Als u bijvoorbeeld Advanced Passenger Information (API) indient en vervolgens een andere passagier toevoegt aan uw boeking, moet u opnieuw inloggen op het API-formulier om de informatie voor de nieuwe passagier in te dienen.

Ik heb een fout gemaakt bij het indienen van Advanced Passenger Information (API), kan ik de gegevens corrigeren?

Neem contact met ons op en klik op 'Praat met een persoon 👤' om verbinding te maken met een agent als u een fout heeft gemaakt bij het indienen van Advanced Passenger Information (API). De agent zal contact opnemen met de ferrypartner om uw gegevens te corrigeren.

Waarom worden mijn gegevens niet herkend door het Advanced Passenger Information (API)-formulier?

Als uw gegevens niet worden herkend door het Advanced Passenger Information (API)-formulier, gebruikt u mogelijk de verkeerde gegevens. Controleer het volgende nog eens:

• Zorg ervoor dat u het boekingsreferentienummer van uw ferrypartner gebruikt en niet uw AFerry/Ferrysavers-boekingsreferentienummer.

• Zorg ervoor dat er geen spelfouten in uw achternaam staan. Als uw achternaam speciale tekens bevat, zoals "ä" of "ö", probeer dan de tekens in te voeren zonder het teken ("a" of "o").

Wat moet ik doen als ik problemen heb met het indienen van mijn Advanced Passenger Information (API)?

Als u problemen ondervindt bij het indienen van uw Advanced Passenger Information (API), neem dan contact met ons op en klik op 'Praat met een persoon 👤' om contact op te nemen met een agent voor assistentie.