Alle collectiesBoekingsbeheer
Hoe kan ik mijn geld terugvragen? Hoeveel krijg ik terugbetaald?
Hoe kan ik mijn geld terugvragen? Hoeveel krijg ik terugbetaald?

Ontdek hoe je een restitutie aanvraagt en hoe het restitutiebedrag wordt berekend.

Chantelle avatar
Geschreven door Chantelle
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een restitutie kunt aanvragen voor je boeking en hoe restitutiebedragen worden berekend.

Een restitutie aanvragen

Er zijn twee manieren waarop je een terugbetaling kunt aanvragen, via Mijn account of Mijn boeking beheren, of door contact met ons op te nemen en te klikken op 'Praat met een persoon 👤'.

• Je moet een terugbetaling aanvragen via Mijn account of Beheer mijn boeking als:

• Je een terugbetaalbaar tarief hebt en je je hele boeking wilt annuleren.

• U moet een restitutie aanvragen door contact met ons op te nemen en te klikken op 'Met een persoon praten 👤' als:

• Je niet in staat bent om een terugbetaling aan te vragen via Mijn account of Beheer mijn boeking.

• Je hebt een terugbetaalbaar tarief en je wilt een deel van je boeking annuleren.

• De veerbootpartner heeft uw boeking geannuleerd of gewijzigd en zij hebben u geadviseerd contact met ons op te nemen over een volledige of gedeeltelijke restitutie.

• U heeft een klacht en wilt restitutie aanvragen.

Hoe vraag ik een terugbetaling aan via Mijn account of Mijn boeking beheren:

1. Log in op je boeking via Mijn account of Mijn boeking beheren.

2. Klik op 'Boeking annuleren'.

3. Klik op de groene knop 'Verzenden'.

4. Accepteer of verwerp het restitutiebedrag.

Denk eraan dat je alleen een restitutie aanvraagt via Mijn account of Mijn boeking beheren als je je hele boeking wilt annuleren. Als je om een andere reden een restitutie wilt aanvragen, neem dan contact met ons op en klik op 'Praat met een persoon 👤'.

Hoe vraag ik een terugbetaling aan door contact met ons op te nemen en te klikken op 'Praat met een persoon 👤':

1. Neem contact met ons op en klik op 'Praat met een persoon 👤' om verbinding te maken met een agent.

2. Geef uw AFerry/Ferrysavers boekingsnummer op.

3. Laat ons weten waarom u een terugbetaling aanvraagt.

4. Een agent zal je verzoek bekijken en je verder advies geven.

Berekening van restitutiebedragen

Als je een restitutie aanvraagt voor je boeking, wordt het restitutiebedrag berekend op basis van de voorwaarden van je boeking, tenzij je een restitutie aanvraagt vanwege een schemawijziging of klacht.

• Als u een restitutie aanvraagt via Mijn account of Beheer mijn boeking, wordt het restitutiebedrag berekend door ons boekingssysteem op basis van de voorwaarden van uw boeking.

• Als u een restitutie aanvraagt door contact met ons op te nemen en te klikken op 'Spreek met een persoon 👤', zal een agent het restitutiebedrag berekenen aan de hand van uw boekingsvoorwaarden of door met de veerbootpartner te spreken, afhankelijk van de reden voor uw restitutieverzoek.